Bukovel

Home / Bukovel

Statiunea de schi din Ucraina, care rivalizează cu cele din Austria sau Italia. Tot mai multi romani o aleg.

La aproximativ 100 de kilometri de granita Romaniei, in Ucraina, romanii pasionati de sporturi de iarna au descoperit locul care ii face fericiti.

Se numeste Bukovel si este una dintre cele mai mari statiuni de schi din Europa de Est. Are zeci de kilometri de partii, care rivalizeaza cu cele din Austria, Italia si Elvetia, doar ca preturile sunt mai mici.

Aflata la o altitudine de 920 de metri, statiunea de schi Bukovel din Ucraina isi intampina turistii cu peisaje de vis, 60 de kilometri de partie si 16 instalatii de transport pe cablu.

De la an la an, tot mai multi romani ajung la Bokovel, mai ales ca localitatea se afla la 260 de kilometri de Suceva, iar cu masina drumul dureaza 5 ore.

Bukovel este la doar 100 km de granita (langa Sighetu Marmatiei) si de aceea schiorii din Baia Mare (160 km), Satu Mare (200 km), Cluj-Napoca (280 km) o aleg in detrimentul cunoscutelor statiuni din Austria, Franta, Italia, Elvetia, etc.

Pentru cei care practica sporturile de iarna, la Bukovel preturile sunt mai mici decat cele din Austria si Elvetia.

In fiecare an, statiunea atrage peste un milion de vizitatori. In martie, la Bukovel are loc festivalul Sunny Days la care participa schiori din toata Europa. Timp de patru zile au loc concursuri de free-ride, se dau lectii de schi si snowboard, iar petrecerile tin pana dimineata.